24.11.2017
В закладки   Надрукувати   Написати листа  
Головна
Історія
РНР в Україні
Галерея
Література
Наші молитви
Бюлетні
Теми зустрічей
Статут
Статті
Новини
Лінки
Головна
 
 
Подібні матеріали
Милосердя, яке перемагає невіру Версія для друку Відіслати на e-mail
Зустрічі молоді
06.05.2017

Активізуючий засіб: Поділись, що тебе переконує у Христовому воскресінні, в прощенні та Його милосерді.

Духовний коментар: Присутність Бога в кожній людині зумовлює те, що навіть чужі гріхи можуть мати для нас сенс. Можливо, для того відкриваються перед нами гріхи наших ближніх, щоб ми побачили Боже послання для нас і самі наверталися, щоби з покорою визнали власне зло і з каяттям зверталися до Божого милосердя. Божу присутність можемо спостерігати у важливих чи дрібних подіях, благополучних для нас або важких для сприйняття: в олівці, який щойно зламався, у тому, що на рівній дорозі шпортаємося і падаємо; у розмові з тим, хто уважно слухає нас, і з тим, який глухий до наших слів.

Можемо знайти Бога у хворобі дитини і в пропозиції про цікаву роботу, в землетрусі і в урожайних полях. Тому ми повинні часто запитувати себе, чого Господь Бог хоче, чому саме так промовляє. Якщо отримаємо дар знайти відповідь, зможемо повніше відкритися на Божу присутність і вийти назустріч замислові Творця, пов’язаному з різними подіями. Творець присутній не тільки у природних подіях, а й тоді, коли діє непомітно, мов ховається за завісою природи. Рух зірок на небі теж пройнятий Його діяльністю; цілий космос у Його волі. Господь щомиті втручається в навколишній світ, підтримує його існування і впливає на все, що діється. Бог підтримує наше життя щомиті. Жодна людина не в силі ані на мить продовжити своє життя на землі – це наш Господь вирішує, коли помремо. Всі відомі методи лікування, ліки чи технологія операцій пронизані всюдисущою міццю Бога. Завдяки Йому вони відомі, і саме Він чинить так, що в кожному конкретному випадку вони виявляються ефективними або ні. Тому, лікуючись під час хвороби або приймаючи звичайну знеболювальну піґулку, ми повинні передусім молитися, щоб Господь захотів пов’язати з цим свою благодать. Без неї жодні ліки не можуть бути ефективними. У кожній ситуації, легкій чи важкій, приємній чи прикрій, нашою опорою може стати Бог, своєю волею у ній присутній. Спираючись на неї, співпрацюємо з благодаттю, яка робить наше життя більш гармонійним, провадить до поєднання нашої волі з волею Бога, освячує нас. (пор. ДлБ)

Пропозиції запитань для ділення:
 - В яких подіях важко помічати присутність Бога?
 - Де не хочу Його помічати?
- Як протидію невірству?
 - Як можу Бога прославляти в моєму житті?

 
< Поперед.   Наст. >
ikona-sw-rodziny.jpg
Церква і місія
zemla2.gif
Power by ArtGattino