23.01.2018
В закладки   Надрукувати   Написати листа  
Головна
Історія
РНР в Україні
Галерея
Література
Наші молитви
Бюлетні
Теми зустрічей
Статут
Статті
Новини
Лінки
Головна
 
 
Подібні матеріали
Важливі дрібниці Версія для друку Відіслати на e-mail
Зустрічі молоді
20.03.2017
Хтось сказав: Життя складається з дрібниць, але через дрібниці воно не складається.   Сьогодні поговоримо про «дрібниці».  Кажу в лапках, бо насправді дрібниць не буває. Життя це ланцюг, а дрібниці - це ланки. В житті християнина дрібниць не буває. Можливо, багато речей  ми називаємо дрібницями, легкими, або щоденними гріхами, але в масштабі життя кожна дрібниця має велике значення. (Приклад аварії Челенджера) Ми часто недооцінюємо значення слів і поступків, які вважаємо дрібницями. Якщо в твоєму житті були дрібниці, які містили гріх, то і за ці дрібниці потрібно покаятися. 
Найбільше безумство, яке хто-небудь придумав, це уявити, що роблячи неправду чи зло можна придбати щось цінне. Одне ясно, через всякий гріх ти шкодиш самому собі. Я хочу вам сказати: "Будьте впевнені, що ваші провини знайдуть вас". Ти не можеш втекти від них. Тобі доведеться страждати за гріх, який має намір зробити, або вже зробив.
"Не обманюйте, Бог осміяний бути не може. Що посіє людина, те й пожне" (Гал.6,7).
«Бо духа його засмутили, і він говорив нерозважно устами своїми...» Пс.105.33. Порівняно з усім, що робив Мойсей, це може здатися дрібницею, але для Господь сказав до Мойсея: «Ти не явив святості». Мойсей через цей випадок не увійшов в обіцяну Землю. Мойсей мав причину, дрібниця, а такі наслідки. Як буває з нами?...Не було святості, не було чистоти, не було того, що являє Божу славу.
Про Неємана: 4Царств.5.10… Дрібниця була причиною зцілення, бо за цією дрібницею стояла воля Святого Бога! 
 Багато речей, про які ми читаємо на сторінках Біблії називаємо дрібницями… В Святому Письмі, в науці Церкви не має ні одної дрібниці. За кожною дрібницею стоїть воля Святого Бога. 
Ів.6.9… В житті не буває дрібниць, жодної…Занедбуючи дрібниці. Ми ризикуємо порвати все наше життя (приклад). Сказане слово - це не дрібниця, поступок – це не дрібниця. Послух заповідям - це не дрібниці. 
Не нехтуйте дрібницями (Чорнобиль). Якщо оглядаючись назад ти бачиш слова і поступки, які містили дрібні гріхи, старайся надалі жити так, щоб дрібниці в твоєму житті були наповнені світлом, а не темрявою. Будемо серйозно відноситися до кожної дрібниці в житті. Нехай кожен життя буде днем святості, чистоти, правди. Щоб ціле життя було святістю, правдою, славою і благословенням від Бога. Не має в житті другорядного і не важливого, Бог на все звертає увагу. 
Але багато хто з нас вже грішили і наслідки гріхів вже почали нас осягати. Що ж нам робити?
Біжіть до Христа!
Я вам пояснив закон Господній, але ще є слово про Євангеліє. Звернись до Нього негайно! Він закликає:
"Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я заспокою вас" (Мф. 11,28)
Іди, іди негайно. Не сповіданий гріх - це палаюче вугілля за пазухою. Чим довше ви його будете приховувати, тим більшу рану він випече у вашому серці. Вогонь його буде невпинно мучити й палити вашу совість. Є тільки один вихід позбутися мук і тут і у вічності: відкрити гріх, сповідати його перед Богом і перед священиком, якому довіряєте. До тих пір поки ви цього не зробите, диявол не залишить вас у спокої. Грішник: "Що мені робити, щоб спастися?"
Євангеліє: "Віруй в Господа Ісуса Христа і спасешся".
1.Які «дрібні» невірності помічаєш в своєму житті?
2. Що будеш з ними робити?
Для розважання: Мт.25.14-30(Притча про таланти

 
< Поперед.   Наст. >
ikona-sw-rodziny.jpg
Церква і місія
zemla2.gif
Power by ArtGattino