24.01.2018
В закладки   Надрукувати   Написати листа  
Головна
Історія
РНР в Україні
Галерея
Література
Наші молитви
Бюлетні
Теми зустрічей
Статут
Статті
Новини
Лінки
Головна
 
 
Подібні матеріали
Дар Божої присутності Версія для друку Відіслати на e-mail
Зустрічі молоді
07.01.2017

Активізуючий засіб:

Подаруй ближньому свій час. Методом жеребкування розділіться на пари, (чи по троє) і поговоріть на тему Свята Народження Христа: напр. що люблю в переживанні Свята або як воно відбувається в моїй родині. Найважливіше в завдані: слухати іншу особу. духовний коментар: Кожний момент нашого життя пронизаний Присутністю, яка любить і обдаровує. Жити вірою – це вміти побачити цю Присутність, що кохає і постійно обдаровує нас. Завдяки вірі Христос поступово стає світлом, яке просвітлює усе життя людини, просвітлює світ. Він стає живою, активною Присутністю у житті своїх учнів. Кожна мить життя приносить нам Його Присутність. Час – це Присутність, написана з великої літери – присутність Христа в нашому житті, особиста присутність Бога, який об’являє себе, як Той, Хто чогось від нас очікує. Бог об’являє нам себе через свою волю. А чим є Його воля? Завжди добром, бо Бог є Любов’ю. Кожна мить твого життя – це момент зустрічі з цією кохаючою тебе Присутністю. Хтось сказав, що час – це таїнство зустрічі людини з Богом. В цьому значенні, кожна мить – євангельський талант, тому що є Присутністю, яка до чогось закликає. Господь з кожною миттю, буде вона легкою, чи важкою, пов’язує благодать. Св. Павло говорить, що ми в Богові живемо, рухаємось і існуємо (пор. Ді 17, 28). Таким чином, від Нього ми отримуємо не лише дар існування, але й також дари дихання, поживи, дружби, дар кожного моменту життя. Вислів св. Терези від Дитятка Ісуса, що все є благодаттю, означає, що все, що відбувається в твоєму житті, пов’язано з якоюсь формою благодаті. Бог приходить до тебе у формі дару, у формі благодаті, у формі заклику – в цьому значенні все є благодаттю. Бог хоче, щоб все ставало для тебе “капіталом” добра. Він навіть зі зла намагається вивести добро. Зло не може бути благодаттю, але Бог в своїй всемогутності та нескінченнім милосерді може вивести добро також і з нього. Наслідки зла можуть принести плід в формі великого шансу навернення. Таким чином, усе є “благодаттю” і все є талантом, оскільки завжди і всюди Господь дає тобі шанс. Надзвичайно важливо, щоб ти повірив в цю постійну Присутність, яка проявляє себе на різні способи.

Теперішня мить, кожна мить приносить любов.  Благодать – це прояв любові, отож кожна мить пов’язана з любов’ю Бога, оскільки пов’язана з Його благодаттю. Навіть тоді, коли ти дуже грішиш, Ісус є біля тебе і любить тебе. Коли б ти пам’ятав про це, коли б повірив, що ти постійно занурений в милосердній любові Бога, котрий тебе ніколи не покидає, напевно не впав би. Все, що трапляється з тобою, пов’язано з любов’ю кохаючого тебе Бога, з Його прагненням добра для тебе. Він присутній в твоєму житті, незалежно від того, що ти робиш. Час – це таїнство твоєї зустрічі з Богом і Його милосердям, з Його любов’ю до тебе та прагненням, щоб усе могло послужити твоєму добру, щоб кожна твоя провина ставала “щасливою провиною”. Коли б ти так дивився на кожну мить, в якій живеш, в тобі народжувалась би спонтанна молитва. Це була б постійна молитва, адже Господь постійно біля тебе і завжди тебе любить. Кожна мить твого життя пронизана любов’ю цієї Присутності, що безперервно огортає тебе. (пор. РпВ)

Пропозиції запитань для ділення:
 - чим для мене є мить мого життя, як її сприймаю?
 - чи сумніваюся в Божій любові, чому?
 - згадай та поділись, коли Бог перемінив зло, яке ти вчинив на добро для тебе і оточуючих?

Завдання: Завершіть зустріч молитвою та побажайте один одному доброго пережиття Свят.

 
< Поперед.   Наст. >
ikona-sw-rodziny.jpg
Церква і місія
zemla2.gif
Power by ArtGattino