24.11.2017
В закладки   Надрукувати   Написати листа  
Головна
Історія
РНР в Україні
Галерея
Література
Наші молитви
Бюлетні
Теми зустрічей
Статут
Статті
Новини
Лінки
Головна
 
 
adopcja.gif
Нові публікації
Хто он-лайн
Статистика
відвідувачів: 777026
Подібні матеріали
У Бога є мрії про наших дітей Версія для друку Відіслати на e-mail
Рейтинг: / 5
ГіршеКраще 
Новини
24.10.2012

19-21 жовтня 2012 р.Б. відбулися чергові реколекції нашого Руху у с. Голдашівка.  На цих реколекціях ми розважали про виховання наших дітей та як бути/стати добрим батьком/мамою.

Кожного разу поїздка на реколекції у с.Голдашівка – несе в собі, окрім місійного характеру, завжди щось особливе. Так сталося і цього разу. Чудова, різнобарвна, тепла й лагідна осінь, мальовничі краєвиди Вінниччини, можливість вирватися із  «стрімкого ритму життя, де завжди бракує часу, надмір шуму, суєти», довга дорога і безсонна ніч (чи то в поїзді, чи в автомашинах), – в сумі перетворювали наші душі у «сприятливий ґрунт для посіву зерна» – Божого слова. Наш духівник о. Михайло цього разу знову знайшов особливу тему і спосіб її подачі для нашого розважання, ділення, що спонукало «темряву» нашого єства знову відкриватися на світло Божого слова та любов Доброго Батька.
В своєму житті ми неодноразово, мабуть, чули розповіді, чи лекції про виховання наших дітей, чи самовиховання нас. Слухаючи, переживаючи цю тему впродовж цих трьох днів, ми не лише почули щось нове, але збагатилися надією, заохотою, щоби знову і знову змагатися за душі наших дітей та нас самих.

 

Для цього, насамперед, слід проявити християнську мужність і свідомість щоби поставити собі мету та ціль виховання наших дітей (як і нас самих) - змагатися до святості. В контексті цього розважання пролунала думка дня: «Якщо ми хочемо щоб наші діти були щасливі, то маємо задуматися про те чи хочемо щоб наші діти зростали у святості (творіння уподібнювалося до Творця) чи ставали вундеркіндами». З історії бачимо, що серед святих були великі вчені, мислителі, добрі фахівці, а вундеркінди святими не ставали. Тому не зважаючи на пресинг суспільства пам’ятаймо про три основні принципи виховання: 1) чітко поставлена мета та ціль у вихованні; 2)наші слова мають не розходитися з ділами (має бути особиста посвята батьків дітям:діти дуже чутливі, якщо ми крадемо,обманює, а дітей вчимо бути чесними, то?…); 3) будувати близькість у стосунках з дітьми (спеціально відвести час для спілкування з ними, зоровий контакт, спільна молитва хоча б найкоротша і найпростіша, спільні обіди,вечері та відпочинки). В сучасному світ це може видатися неможливим, але наш духівник нагадав нам про те, що в людини неможливе, у Бога все можливе, тільки молімо Його про те.

 

Мене дуже вразило також те, що кожна теза про виховання була підживлена свідченнями, прикладами з особистого життя. Ось деякі з них: вчімо дітей покаяння своїм прикладом, перепрошуючи їх, якщо ми були неправі, привчаймо дітей до сповіді, вже змалечку вчімо їх спілкуватися зі священиком (в майбутньому зросте потреба в духовному проводі), вибачаймо їх також; розмовляймо з ними про терпіння, готуймо їх до того, що у житті зустрінеться терпіння, переживаймо з ними хоча б малі, але їхні терпіння (якщо дитина жаліється, що її зрадив друг, не кажімо, що це дурничка, а запропонуймо дитині помолитися разом за цього друга, поговорімо з нею, щоб вона знала, що є не сама у терпінні тощо); допоможімо дитині прислухатися до вибору покликання, життєвої реалізації. Маємо взяти собі за правило: виховуймо дітей готуючи їх до життя самостійного, а не виховуймо в процесі, як уже щось сталося! Багато ще інших корисних порад, свідчень ми почули, зараз лишень молю Бога, щоб ми відкривалися на волю Доброго Батька, реалізацію Божих задумів, мрій щодо наших дітей та нас.

Знаменною подією та гармонійним акордом стала недільна Божественна Літургія, яка об’єднала парафіян Голдашівки та Рух Назаретських Родин у молитві та Євхаристії. Літургію очолив о. Микола Дуркалець, декан Вінницький, який по її завершенні, разом з о. Михайлом освятили новий чудовий іконостас та ікони Святого Миколая й Івана Хрестителя. Це стало для нас без слів промовистим чудом: для цього храму та не чисельної католицької громади на Вінниччині, Бог знайшов жертводавця у Києві, майстрів для іконостасу на Тернопільщині (с. Колодіївка), іконописця у Львові. По-людськи ця подія могла б не статися, бути неможливою, але в Бога все можливо. Слава Богу за все, а нашим отцям Михайлу і Миколі велика дяка за служіння для нашої спільноти.
Аніматор РНР м.Дрогобич Смеречак Іванна

 

 
< Поперед.   Наст. >
ikona-sw-rodziny.jpg
Фоторепортажі
Радимо прочитати

Ідіть,євангелізуйте охрищених

На початку життя Церкви христили тільки на­вернених. Сьогодні слід навертати до Христа людей охрищених.У перших роках Християнської ери Церква була місіонерською і звіщала Благовість аж до країв з...
Продовження ...
Advertisement
Авторизація





Забув пароль?
Церква і місія
zemla2.gif
Опитування
Як Ви оцінюєте наш сайт?
 
rozdumy_pro_wiru.jpeg
Power by ArtGattino