22.09.2017
В закладки   Надрукувати   Написати листа  
Головна
Історія
РНР в Україні
Галерея
Література
Наші молитви
Бюлетні
Теми зустрічей
Статут
Статті
Новини
Лінки
Головна
 
 
Подібні матеріали
Євангелізація
Наша програма- нова євангелізація Версія для друку Відіслати на e-mail
Рейтинг: / 5
fnccc21lqra.jpgДоводиться часто чути, що теперішні часи є важкими для Церкви. Хоча, разом з тим, говорять про «весну Святого Духа». Очевидно, що росте число людей, особливо молодих, що шукають чистого джерела правдивої віри. В той же час маємо гіркий досвід, що спекулятивні ідеї та практичні пропозиції життя, які бомбардують нас з усіх сторін, не дають відповіді на наші найважливіші питання, не розв’язують проблем, не усувають страху та відчуття внутрішньої порожнечі. Навіть сама геніальна людська думка не може замінити Божого Слова, Доброї Новини – Євангелії. Це вона є правдивим хлібом, що може нагодувати сучасний світ. Є джерелом води живої. Тому Іван Павло II, а за нам і Бенедикт XVI, з такою силою закликають до нової євангелізації. Змістом нової євангелізації є пізнання Ісуса, Божого Сина, та голошення про Нього цілому світові: пізнати самому і показати світові обличчя Ісуса Христа (пор. Іван Павло II, Novo millenio ineunte, 16). Що ж це означає – пізнати Ісуса?  
 
Кожен віруючий- місіонер Версія для друку Відіслати на e-mail
Рейтинг: / 0
«Проповідуй Євангелію постійно,  якщо необхідно, використовуй слова» Не переймайся, коли ніхто не кається через твоє слово. Бог спитає тебе не скільки народу через тебе покаялося, а скільком людям ти засвідчив Божу правду на протязі твого життя. Перед своїм ув’язненням Апостол Павло сказав до ефаських християн:  ”Тому то дня сьогоднішнього вам свідкую, що я чистий від крові всіх, бо я не вхилявся об’являти вам усю волю Божу!” (Дії 20:26, 27).  Зерно, яке ми посіяємо, обов’язково зійде в багатьох людських душах, і багато з тих, хто, здавалося б, не хотіли нічого чути, стануть добрими християнами.
 
Думки священика про євангелізацію Версія для друку Відіслати на e-mail
Рейтинг: / 2
.jpg                        Думки священика про євангелізацію .

                                 «….А землі в насліддя залишалося ще дуже багато» (Ис.Нав.13.1) Чому я розпочав свої думки саме цими словами?  Більшість із нас багато років служить на теренах Великої України, де атеїзм планово знищував віру, храми, духовне життя… Наше повернення сюди від початку було і залишається євангелізацією. Відбудовані храми є живою проповідю воскреслого Христа і непереможності Його Церкви. В кожній  церкві, каплиці, на квартирі де звершується Літургія чи біля хреста, кожний отець постійно голосить Євангелію – Добру новину.

 
Поняття євангелізації Версія для друку Відіслати на e-mail
Рейтинг: / 1

Поняття євангелізації.

Ісус Христос  є взором євангелізатора.

Термін     свангелізація    в перекладі  з  грецької   означає  - несу, виголошую добру новину,   мав світський характер, означав передавання доброї новини, доброї вістки. У релігійному сенсі,   в   Новому Завіті звістуном Доброї Новини   є Ісус Христос.

 
Інтернет – середовище євангелізації? Версія для друку Відіслати на e-mail
Рейтинг: / 1
Інтерес Церкви до Інтернету – це одна з форм вияву її уваги до засобів масової інформації загалом. Церква вважає, що ЗМІ є результатом історично обґрунтованого наукового прогресу, завдяки якому людина у своїх здобутках «…є новим виявом Божої величі та плодом його невимовного провидіння. А що більше зростає потуга людей, то й ширшою стає їх відповідальність чи то одиниць, а чи й громад» .
 
ikona-sw-rodziny.jpg
Церква і місія
zemla2.gif
Power by ArtGattino